Ta sałatka jest efektem czyszczenia lodówki. Boczek zawsze używałam do omletów. Tym razem w sałatce i to w połączeniu z figami. Jednym słowem - REWELACJA 😍
Składniki:
✮ 3 plasterki pieczonego boczku
✮ 40g awokado
✮ 100g mango
✮ 15 orzechów włoskich
✮ 2 świeże figi
✮ 15ml sosu tao tao
✮ 40g sera typu camembert
✮ 60g twarogu
✮ mix sałat
✮ pestki granatu
Składniki:
✮ 3 plasterki pieczonego boczku
✮ 40g awokado
✮ 100g mango
✮ 15 orzechów włoskich
✮ 2 świeże figi
✮ 15ml sosu tao tao
✮ 40g sera typu camembert
✮ 60g twarogu
✮ mix sałat
✮ pestki granatu
Na sałacie układamy wszystkie składniki, warzywa i figi oczywiście pokrojone. Camembert grillujemy i ciepły kładziemy na sałatkę, polewamy sosem tao tao, posypujemy granatem i orzechami. Na wierzch kruszymy twaróg.
Komentarze
Prześlij komentarz