Ryż z budyniem - domowe Belriso

Dziś zrobiłam deser przypominający sklepowe Belriso. U nas w domu nie kupuje się sklepowych serków ani deserów, dlatego lubię córce sama coś przyrządzić. Jak zwykle był to strzał w 10 😍😍😍

Składniki:
🌟 trochę ugotowanego ryżu
🌟 mleko - ja użyłam kokosowego z kartonu bez cukru, ale może być zwykłe
🌟 ok 2 łyżki budyniu w proszku bez cukru
🌟 jabłko
🌟 cynamon

Ugotowany ryż wrzucamy do mleka i zagotowujemy. W ok. 1/4 szklanki mleka rozpuszczamy budyń i kiedy mleko z ryżem się zagotuje, wlewamy do środka. Mieszamy i zagotowujemy wszystko razem.
Jabłko dusimy w minimalnej ilości wody z cynamonem do miękkości. Deser można podawać na ciepło lub zimno 😋😋😋




Komentarze