Kolejny pomysł na coś słodkiego do zabrania do pracy. Idealne dla miłośników kokosu. Ja kocham wszystko co kokosowe.
Pyszne, pożywne śniadanie. Do tego bardzo zdrowe, ponieważ na bazie kaszy jaglanej, o której już pisałam na blogu. Deser najlepiej smakuje schłodzony, dlatego j przyrządzam go wieczorem w pojemniku, a rano wyjmuję z lodówki i zabieram do pracy.
Składniki:
💜 30g surowej kaszy jaglanej
💜 100ml mleka, u mnie kokosowe Alpro
💜 100g twarogu
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją, ja zawsze gotuję dużo kaszy i potem wyjmuję z lodówki już ugotowaną 😋 Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
Polewa:
💜 20ml mleka
💜 6g kakao
Mieszamy i podgrzewamy chwilę.
W pojemniku układamy warstwowo: biała warstwa, czekolada, biała warstwa. Na wierzch dałam uprażone jabłuszka z cynamonem 😍😍😍
Wartość odżywcza: 359,50kcal; WBT 39,28/20,82/12,74.
Wartość odżywcza: 359,50kcal; WBT 39,28/20,82/12,74.
Komentarze
Prześlij komentarz