Panna cotta

A teraz coś dla łasuchów. Ja uwielbiam czasem zjeść coś słodkiego. Ten deser jest pyszny i zaspokaja chęć na słodycze a w smaku przypomina lody 😍🍨🍦
Składniki:
220g jogurtu naturalnego
wiórki kokosowe
20g orzechów włoskich
cytrynowy olejek do ciasta
żelatyna rozpuszczona w wodzie
polewa: mleko ok. 30ml i 5g kakao
na wierzch: jogurt naturalny zblendowany z borówkami

Jogurt blendujemy z wiórkami i rozpuszczoną żelatyną. Przelewamy do małej plastikowej miseczki, do środka wkładamy orzechy i lejemy kilka kropel aromatu. Mieszamy.
Pojemnik zamykamy i wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki
Następnie przekładamy deser na talerz. Trzeba to robić bardzo delikatnie. Z mleka i kakao robimy polewę w mikrofalówce. Na wierzchu panna cotty układamy mus borówkowy i polewamy polewą czekoladową 😍😍😍😋😋😋
Porcja ze zdjęcia ma 384,87 kcal. WBT 33,66/24,67/16,51 😍😍😍



Komentarze