Sernik truskawkowy na zimno na kokosowym spodzie

Sernik z truskawkami 😍
Spód z mąki kokosowej:
✅ ubić 6 jajek na puch,
✅ dodać 60g mąki, 
✅ 1/4 szklanki mleka i proszek do pieczenia. 
Delikatnie wymieszać i piec w 160st ok 25 min.

Masa:
✅ Dużo truskawek zblendowac, zagotować 
✅ rozpuścić w nich 2 truskawkowe galaretki.
✅ Jak wystygnie wymieszać z 500g sera z wiaderka.
✅ 2 cytrynowe galaretki rozpuścić z niedużej ilości wody. Jak wystygną to zblendowac z 500g sera 
✅ dodać do cytrynowej masy 100ml jogurtu
 
Ja do każdej masy dosypałam odrobinę żelatyny.

Na spód kłaść na przemian po 2-3 łyżki masy jasnej i czerwonej. Wstawić do lodówki na noc.
Wszyscy mówili że pycha.

Przy podziale na 8 kawałków, jeden miał ok 440 kcal.





Komentarze