Pulpety z indyka nadziewane twarogiem i orzechami w leczo

Pulpety można robić na wiele sposobów, często dodaję do mięsa grahamkę lub kaszę (np.jaglaną). Tym razem dodałam namoczone płatki owsiane, dzięki czemu mamy wyższą zawartość błonnika.

Składniki:
✅ 500g mięsa mielonego z indyka
✅ jajko
✅ 50g płatków owsianych
✅ kilka łyżeczek twarogu
✅ orzechy włoskie
Sos:
✅ cukinia
✅ pomidory
✅ papryka

Płatki owsiane zalałam wrzątkiem i zostawiłam do napęcznienia. Następnie wymieszałam płatki, mięso, przyprawy i jajko. Uformowałam pulpety, każdy nadziewałam łyżeczką twarogu i 1 orzechem włoskim. Podsmażyłam je dokładnie z każdej strony, podlałam wodą i ugotowałam.
Zdjęłam je z garnka na talerz. A w garnku poddusiłam pokrojone warzywa z przyprawami, dodałam pulpety i zagotowałam.






Komentarze