Omlet z boczkiem i suszonymi pomidorami

Boczek jest podstawą podczas śniadań białkowo-tłuszczowych. Wiadomo, że nie każdy lubi, nie każdy musi go jeść. Natomiast przeglądając internet zauważyłam, że dużo osób na redukcji używa boczku do przygotowania śniadań. Ponadto, osoby stosujące dietę ketogeniczną jedzą boczuś w dużych ilościach.
Nie musicie go jeść, jeśli nie lubicie, ale chcę Wam tylko powiedzieć, że boczek nie jest niezdrowy, jak dawniej sądzono. I pomimo, że kaloryczny, zawiera tłuszcze, które w diecie są niezbędne. Nie ma, więc potrzeby z niego rezygnować.
Takie śniadanie doda energii na cały dzień.
Można ten omlet przygotować również na kolację.

Składniki:
✅ 2 plasterki pieczonego boczku
✅ kilka suszonych pomidorów
✅ 3-4 jajka
✅ awokado
✅ pmidor

Boczek podsmażamy z suszonymi pomidorami. Jajka rozkłócamy widelcem i wylewamy na patelnię. Przykrywamy i wszystko razem smażymy tylko z jednej strony. Na talerzu dekorujemy awokado i pomidorem.




Komentarze