Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z malinami

Pyszne, wilgotne i czekoladowe. A co najważniejsze zdrowe, bezglutenowe i bez laktozy.
W ogóle nie czuć w nim fasoli.

Składniki:
✅ puszka odsączonej czerwonej fasoli
✅ 2 banany
✅ 4 jajka
✅ 3 łyżki oleju
✅ 2 garści namoczonych daktyli suszonych
✅ łyżeczka proszku do pieczenia
✅ 3 łyżki kakao
✅ maliny
✅ można dodać rodzynki, orzechy itp.

Białka oddzielamy od żółtek. W misce umieszczamy fasolę, żółtka, proszek do pieczenia, banany, daktyle, olej, kakao - blendujemy na gładką masę, dodajemy pianę i mieszamy. Wylewamy do keksówki, na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 50 min w 180 st.






Komentarze