Kolejna odsłona ciecierzycy. Jest to moje ulubione danie ostatnio, zwłaszcza, że można je robić na wiele sposobów. Daję warzywa, które akurat mam pod ręką. Co ważne, jest to danie wegańskie 😛
Składniki:
✸ 100g ciecierzycy
✸ 150g cukinii
✸ 25g kukurydzy
✸ 35g fasoli czerwonej
✸ 3 pomidory suszone
✸ 50g papryki czerwonej
✸ 10g orzechów pinii
✸ przyprawy: chili, garam masala, zioła, curry
Wszystkie warzywa umieszczam w garnku, podlewam niewielką ilością wody i duszę kilka minut. Warzywa powinny być półtwarde. Przyprawiam na ostro. Gulasz powinien być gęsty, dlatego wody dolewam mało.
Gotową potrawę posypuję orzechami lub słonecznikiem.
Składniki:
✸ 100g ciecierzycy
✸ 150g cukinii
✸ 25g kukurydzy
✸ 35g fasoli czerwonej
✸ 3 pomidory suszone
✸ 50g papryki czerwonej
✸ 10g orzechów pinii
✸ przyprawy: chili, garam masala, zioła, curry
Wszystkie warzywa umieszczam w garnku, podlewam niewielką ilością wody i duszę kilka minut. Warzywa powinny być półtwarde. Przyprawiam na ostro. Gulasz powinien być gęsty, dlatego wody dolewam mało.
Gotową potrawę posypuję orzechami lub słonecznikiem.
Komentarze
Prześlij komentarz