Pyszne naleśniki ze szpinakiem. Pożywny obiad bez mięsa.
Składniki:
✅ jajko
✅ 40g mąki - orkiszowa jasna i pełnoziarnista
✅ woda
✅ szpinak mrożony
✅ ser feta
✅ kilka plasterków mozzarelli light
Z mąki, wody i jajka upiekłam 2 duże naleśniki.
Mrożony szpinak podgrzałam z przyprawami i serem feta. Zrobił się sos, którym wysmarowałam naleśniki. Złożyłam je w koperty, na wierzchu ułożyłam mozzarellę. Zapiekałam je na patelni z dwóch stron, na koniec przykryłam, żeby ser się rozpuścił.
Składniki:
✅ jajko
✅ 40g mąki - orkiszowa jasna i pełnoziarnista
✅ woda
✅ szpinak mrożony
✅ ser feta
✅ kilka plasterków mozzarelli light
Z mąki, wody i jajka upiekłam 2 duże naleśniki.
Mrożony szpinak podgrzałam z przyprawami i serem feta. Zrobił się sos, którym wysmarowałam naleśniki. Złożyłam je w koperty, na wierzchu ułożyłam mozzarellę. Zapiekałam je na patelni z dwóch stron, na koniec przykryłam, żeby ser się rozpuścił.
Komentarze
Prześlij komentarz