Pyszne, wilgotne muffinki owsiane. Bez MĄKI PSZENNEJ i BEZ CUKRU.
Zrobiłam dla gości, a te co pozostały miałam na drugi dzień do lunch boxa do pracy.
Składniki:
✅ 280g płatków owsianych
✅ 3 jajka
✅ banan
✅ 300ml maślanki lub jogurtu
✅ proszek do pieczenia, cynamon
✅ owoce do środka, np.jagody
Wszystkie składniki, oprócz owoców umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy. Łyżką do foremki nakładamy masę, do połowy wysokości. Wsypujemy łyżkę jagód, przykrywamy ciastem.
Pieczemy w 180st, aż się zrumienią.
Wartość odżywcza 1 babeczki:
122 kcal
3,3g T
19,2g W
5,4g B
Zrobiłam dla gości, a te co pozostały miałam na drugi dzień do lunch boxa do pracy.
Składniki:
✅ 280g płatków owsianych
✅ 3 jajka
✅ banan
✅ 300ml maślanki lub jogurtu
✅ proszek do pieczenia, cynamon
✅ owoce do środka, np.jagody
Wszystkie składniki, oprócz owoców umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy. Łyżką do foremki nakładamy masę, do połowy wysokości. Wsypujemy łyżkę jagód, przykrywamy ciastem.
Pieczemy w 180st, aż się zrumienią.
Wartość odżywcza 1 babeczki:
122 kcal
3,3g T
19,2g W
5,4g B
Komentarze
Prześlij komentarz