Bananowo-twarogowe kluski kładzione

Pyszne bananowe kluski kładzione. Idealne na słodkie śniadanie, kiedy nie muszę się nigdzie spieszyć.
Zawsze robię większą porcję, bo jem razem z córką. Składniki, które podaję są na 1,5 porcji (jedna mała i duża).

Wartość odżywcza całości:
681 kcal, 16,8gT; 81,2gW; 55,9gB

Składniki:
✅ 250g twarogu w kostce
✅ 50g mąki jaglanej
✅ 2 małe banany lub 1,5 dużego (ok. 160g)
jajko

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładką masę. Jeśli masa wyszła za rzadka, można dodać więcej mąki.
W garnku zagotowujemy wodę i łyżką nabieramy masę, wkładamy do wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z dowolnymi dodatkami, np. z jogurtem i owocami.




Komentarze