Makaron ze szpinakowym pesto smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Można go zjeść na obiad lub zabrać w pojemniku do pracy. Przygotowuje się go błyskawicznie. Idealna opcja dla zapracowanych.
Składniki:
✬ 80g makaronu
✬ 2 garści szpinaku
✬ 25g pestek słonecznika
✬ 20g dowolnych orzechów
✬ łyżka oliwy
✬ 2 plasterki sera feta
Składniki:
✬ 80g makaronu
✬ 2 garści szpinaku
✬ 25g pestek słonecznika
✬ 20g dowolnych orzechów
✬ łyżka oliwy
✬ 2 plasterki sera feta
Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładko (oprócz fety). Ugotowany makaron mieszamy z pesto, wierzch dekorujemy pokrojonym serem feta. Pesto przyprawiamy wg uznania, np. bazylią, czosnkiem i chilli.
Komentarze
Prześlij komentarz