Czekoladowy mus z czerwonej fasoli i awokado

Miałam ochotę na coś słodkiego, a że nie jem słodyczy prawie wcale, to powstał taki deser. Zaspokoił moją chęć na słodkie, poza tym był bardzo sycący. Dostarczył też białka, węgli oraz tłuszczy, czyli stanowił posiłek pełnowartościowy.

Składniki:
⭐ 50g awokado
⭐ 100g czerwonej fasoli
⭐ 30g płatków owsianych
⭐ łyżka kakao
⭐ 50ml mleka
⭐ serek naturalny
⭐ owoce
⭐ sezam/orzechy/migdały

Czerwoną fasolę dokładnie płuczemy i blendujemy z awokado, mlekiem i kakao. Na dnie pucharku układamy płatki owsiane i delikatnie zalewamy je wodą. Wykładamy na nie owoce, mus czekoladowy i znów owoce. Kolejna warstwa to serek naturalny, górę polewamy musem czekoladowym, dekorujemy owocami i posypujemy sezamem lub orzechami.





Komentarze