Tym razem zrobiłam zwykłe pulpety w sosie warzywnym curry.
Składniki:
💙 500g mięsa mielonego z indyka
💙 jajko
💙 bułka grahamka
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, przyprawiamy i formujemy małe pulpeciki, ok. 50g jeden.
Obsmażamy je na patelni, po czym zdejmujemy na talerz.
Składniki na sos:
💙 warzywa na patelnię, dowolne, ale najlepiej brokuł, kalafior i marchew (paczka)
💙 cebula
💙 kilka łyżek mleczka kokosowego
💙 przyprawy: curry, pieprz, papryka ostra lub słodka
Warzywa wkładamy do garnka, razem z cebulą pokrojoną w paski, podlewamy wodą i dusimy kilka minut. Pod koniec dodajemy kilka łyżek mleczka kokosowego i przyprawy. Wkładamy do sosu pulpety i gotujemy dopóki nie będą surowe. Podajemy najlepiej z ryżem.
Komentarze
Prześlij komentarz