Chlebek bananowy

Chlebek bananowy można jeść na śniadanie jako pieczywo, np. z masłem orzechowym lub dżemem. Można go także jeść jako ciasto do kawki na deser. Jest słodki, wilgotny, miękki.
Często go robię, jak mam dojrzałe banany, z którym nie wiem co zrobić.

Składniki:
✅ 3-4 bardzo dojrzałe banany
✅ 2 jajka
✅ 180ml jogurtu naturalnego
✅ 140g płatków owsianych
✅ dodatki: owoce, orzechy, rodzynki, miód
✅ proszek do pieczenia

Banany blendujemy razem z jogurtem i jajkami, dodałam do nich cynamon. Płatki owsiane zmieliłam na mąkę, wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Połączyłam składniki mokre z suchymi i wylałam do małej keksówki.
Do środka można włożyć dowolne owoce, u mnie jabłko.







Komentarze