Pulpety z pieczarkami nadziewane fetą

Bardzo często robię różnego rodzaju pulpety oraz kotlety. Te są jedne z moich ulubionych.
Jak mam wolne, to wymyślałam różne przepisy, oto jeden z nich 😋😍

Składniki:
👉 500g mięsa mielonego z indyka
👉 jajko
👉 500g pieczarek
👉 przyprawy według uznania
👉 pół kostki sera feta
👉 bułka grahamka

Pieczarki kroimy bardzo drobno, podlewamy wodą i dusimy do miękkości i do odparowania wody. Następnie dodajemy jajko, przyprawy i namoczoną bułkę, wyrabiamy ciasto, jeśli jest za rzadkie, można dodać otręby lub mannę.
Z ciasta formujemy okrągłe pulpety, które spłaszczamy, na środek kładziemy kawałek sera, brzegi zlepiamy i formujemy kulkę. Wszystkie pulpety układamy w garnku lub na patelni. Podsmażamy je z każdej strony, żeby się nie rozwaliły podczas gotowania.
Następnie w garnku przygotowujemy sos: u mnie pomidorowy. Wlewamy passatę pomidorową, przyprawy, kukurydzę oraz czerwoną fasolę, wkładamy do sosu pulpety i gotujemy kilka minut.






Komentarze