Gulasz z warzywami

Często na naszym stole gości mięso z indyka. Bardzo lubimy.
Tym razem kupiłam mięso gulaszowe w Lidlu. Lubię gulasz i robię go na różne sposoby, najczęściej z warzywami, żeby dostarczyć więcej witamin.

Składniki:
💜 200g mięsa gulaszowego z indyka (może być inne)
💜 80g marchwi
💜 70g mrożonej fasoli szparagowej
💜 50g serka homogenizowanego naturalnego (może być Bieluch, serek naturalny z Lidla, Ricotta itp)

Mięso podsmażamy w garnku, przyprawiamy (najlepiej na ostro), podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchew, a po jakimś czasie fasolkę. Dusimy tak długo, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec do serka dodajemy kilka łyżek gorącego sosu i mieszamy. Całość wylewamy do gulaszu, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Ja podałam z surówkami i kaszą jęczmienną.

Mój cały obiad z dodatkami miał 618kcal, WBT 41/36/23.







Komentarze