Ryba z sosem brokułowo-śmietankowym


Taki oto niedzielny obiadek. Niedziela to dzień, w którym staram się coś lepszego ugotować, zwłaszcza, że córka nie idzie do przedszkola, to musi w domu zjeść coś pożywnego. Tym razem padło na rybę, wybrałam pstrąga łososiowego z uwagi, że jest tańszy i zdrowszy niż łosoś. Wolę kupić świeżą rybę, ponieważ nie przepadam za mrożonymi.

Składniki:
❃ kilka filetów rybnych
❃ brokuł (2 opakowania mrożonego) - w zimę kupujemy warzywa mrożone
❃ 200ml śmietany 12%

Wykonanie jest banalne: Rybę przyprawiamy, np. pieprzem cytrynowym i smażymy na patelni grillowej pod przykryciem. 
Brokuły gotujemy na parze al dente. Przekładamy do garnka, dodajemy śmietanę i blendujemy na gładką masę, przyprawiamy pieprzem i ziołami wg gustu. Zagotowujemy. Bardzo smaczny sos, który nawet moja corka zjadła, chociaż nie lubi żadnych sosów 😍😍😍😋

 






Komentarze