Pomysł na niedzielny obiad, to królik duszony w sosie jogurtowym z marchewką i pieczarkami. Sos wyszedł bardzo delikatny. Mięso było soczyste, nie suche. Po prostu idealne 😍😍😍😍
Składniki:
💛 mięso z królika, poporcjowane
💛 duża marchew
💛 200g pieczarek
💛 cebula
💛 małe opakowanie jogurtu greckiego
💛 przyprawy tymianek, papryka słodka, majeranek, pieprz
💛 oliwa
Składniki:
💛 mięso z królika, poporcjowane
💛 duża marchew
💛 200g pieczarek
💛 cebula
💛 małe opakowanie jogurtu greckiego
💛 przyprawy tymianek, papryka słodka, majeranek, pieprz
💛 oliwa
Królika nacieramy przyprawiamy a następnie podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojone warzywa i pieczarki, podlewamy wodą, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięsa (ok. godzinę). Potem zdejmujemy z ognia i mieszamy z jogurtem.
Na talerzu ułożyłam mięso z królika i kaszę orkiszową, którą wymieszałam z powstałym sosem 😋
Komentarze
Prześlij komentarz