Kotlety rybne z batatem i kaszą jaglaną

Zawsze robię kotlety z mięsa, dla odmiany chciałam stworzyć kotleciki z ryby. Drogą eksperymentów powstały takie oto kotlety: ryba, batat i kasza jaglana. Źródło witamin, składników mineralnych i białka 😍😍😍

Składniki na kilka porcji:
✾ 700g ryby mrożonej, najlepiej sprawdzi się łosoś, ale z mintaja też wyszły pyszne
✾ 1 ugotowany batat
✾ woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
✾ 2 łyżki oliwy
✾ przyprawy: sól, pieprz, chilli, curry

Batata należy pokroić w kostkę i ugotować do miękkości, kaszę również ugotować. Wszystkie składniki umieścić w rozdrabniaczu (blenderze) i rozdrobnić na gładką masę. Dodać oliwę i przyprawy, wymieszać.

Formujemy niewielkie kotlety, które smażymy na patelni grillowej lub w piekarniku.


 





Komentarze