Omlet marchewkowy

Bo w pracy też można zdrowo... Posiłek na jutro zrobiony. Dawno go nie jadłam, a to jeden z moich ulubionych omletów. Marchewkowy 😍 Jak postoi w lodówce całą noc, to smakuje jak ciasto marchewkowe.

Poniżej 2 zdjęcia mojego jutrzejszego posiłku, 2 ostatnie zdjęcia to omlet marchewkowy, który kiedyś jadłam na śniadanie (posmarowany domową nutellą - przepis podam wkrótce).

A na jutro omlet z karmelizowanym jabłkiem, polany jeszcze będzie Bieluchem.

Składniki:
💜 średnia marchewka
💜 2 jajka
💜 łyżka mąki kokosowej
💜 cynamon

marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, mieszamy z żółtkami, mąką i cynamonem. Pianę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy marchewkowej. Smażymy omleta z dwóch stron pod przykryciem. Uwaga przy odwracaniu, ponieważ jest bardzo delikatny.

Wartość: sam omlet bez dodatków to ok. 213 kcal; BWT 15,10/10,70/10,9.





Komentarze