Makaron ze szpinakiem

Pomysł na obiad bez mięsa. Jeden z ulubionych obiadów mojej córki ❤️😋
Makaron ze szpinakiem 😍
Przepis:
🌞 80g makaronu (u mnie orkiszowy)
🌞 200g mrożonego szpinaku
🌞 100g sera ricotta, feta lub bieluch. Jeśli używamy fety to możemy dać mniej
🌞 pestki dyni lub słonecznika
🌞 2 Ząbki czosnku
🌞 przyprawy wg uznania: np. oregano, majeranek, pieprz

Makaron gotujemy. Szpinak podsmażany w garnku z czosnkiem. Dodajemy przyprawy. Jak szpinak będzie już miękki, dodajemy ser i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku. Wykładamy sos na ugotowany makaron. Posypujemy pestkami. Dynię lub słonecznik dodaje się w celu zwiększenia tłuszczu oraz białka. Jeśli chcemy jeszcze bardziej podbić ilość białka, to lepiej postawić na dynię 😍😋😋😋
Obiad gotowy w kilka minut a jaki pyszny.

Porcja na zdjęciu ma 540 kcal; WBT 70/28,23/13,65/


Komentarze